2018 Mijmeringen en dromen

‘Why tell me why’ schalt door de kamer. Ondanks de hoofdpijn en de koude rillingen zet ik hem een tandje harder. Het liedje brengt me terug naar een samen luidkeels meezingen met mijn moeder en later naar een vrolijk tuinieren met de buurman van heel veel jaren terug. Een tekst met een boodschap “Kom op mensen, gebruik je verstand, de tijd dringt. Daar is geen twijfel over mogelijk” Wat vliegt de tijd inderdaad voorbij, mijmer ik. Een jaar is niets. Het is zonde om niet te genieten van het leven dat zo ontzettend snel voorbij gaat.

Vandaag is een rare dag. 3 jaar geleden werd onze zoon aangereden toen hij terug reed naar huis van een dagje vuurwerk verkopen. Sinds die dag blijft vuurwerk de top 2000 en een pan past onlosmakelijk verbonden met het ongeluk. Dit jaar is hij  weer geopereerd. Voor de laatste keer mogen we aannemen. De dromen die hij drie jaar geleden had, zullen helaas nooit werkelijkheid worden. De zaak loopt nog steeds. Het duurt veel en veel te lang. De enige die verder kan zonder enige consequentie is de bestuurder van de auto die hem aan reed. Oneerlijk? Ja zeker, maar ik ben wel enorm trots op zoon één die nieuwe dromen maakt, leeft en verder gaat ondanks dat zijn richting nog niet helemaal duidelijk is. Net zo trots als ik ben op zijn broer, zoon twee, die zijn dromen leeft die hij als kind al had en precies weet welke richting hij uit wil. Ik ben de trotse moeder van een volwassen tweeling.

Dromen.. Met de Kerst kreeg ik van mijn lief een wereldbol, een kompas en een velletje met stickerbolletjes erbij. Ieder land dat we hebben bezocht krijgt een stickerbolletje, zo zien we precies waar we zijn geweest en welke landen we in de wereld nog willen zien. Dromen die we hebben geleefd en nog gaan leven. Het kompas wijst ons de weg voor als we vergeten zijn welke kant we uit moeten gaan.

Ook dit jaar hebben we dromen geleefd. Het jaar begon met een nieuwe baan voor mij, een plek waar ik kon landen en weer op kracht kon komen. Iets wat na de pijn van de jaren ervoor erg nodig was. Het geloof in mijn kunnen, kwam langzaam  weer terug. Ook mijn lief vond, of moet ik zeggen behield, zijn plek maar dan beter. Ik haalde mijn rijbewijs, eindelijk! In het voorjaar kwam mijn tweede en ik zeg nu, voorlopig laatste boek, uit. Ik ben letterlijk ‘De kanker voorbij’. Het is mooi geweest en tijd om te gaan doen wat we ons hebben voorgenomen. Leven!

Juist omdat de tijd zo snel gaat,  we ouder worden, de kinderen geen kinderen meer zijn en hun eigen vleugels uit slaan, je af en toe moet blazen om het vuur te laten branden, hebben we besloten te gaan doen waar we samen gelukkig van worden. Dat is het voordeel als je kinderen volwassen worden, het zorgen hoeft niet meer. We mogen weer terug naar de basis. Terug naar waar onze liefde voor elkaar ooit begon en verder.

Daarom vlogen we naar Florida. Een droom hoog in de lijst. Disneyworld, de romantische keys, aligators, een reis naar de maan. We bezochten zo vaak als we konden, Disneyland Parijs en maakten nieuwe plannen voor het nieuwe jaar. Muziek en samen eten, een goed glas wijn. Hadden diepe gesprekken met onze jongens, een relatie tussen ouders en  kinderen waar we trots op mogen zijn. In januari braken we samen de kerstboom af om hem eind november weer samen op te zetten. Ik kan en wil me niet voorstellen dat er nooit geen samen meer zou zijn. Omdat die dag ooit zal komen. Onvermijdelijk zal toeslaan, leven we nu!

Over twee dagen knalt de kurk  weer door de kamer, gevuld met de warmte van lieve vrienden en ons gezin en in 2019 krijgt mijn wereldbol er een paar mooie bolletjes bij. Ik wens voor mijn twee zonen hun dromen, liefde en een plekje voor hunzelf want daar zijn begrijpelijkerwijs aan toe. Om grotere dingen te wensen als worldpeace zal ik maar niet aan beginnen want dat is in deze wereld ondoenlijk. Maar laten we beginnen bij onszelf door onze meningen wat minder te ventileren en op te dringen op social media zonder stil te staan bij de gevoelens van een ander. Houd je liever bezig met jezelf en van wie je houdt en ga gewoon genieten van wat het leven biedt. Het gaat immers veel te snel..Droom en Leef!

Ik wens jullie allemaal prachtige dromen en een liefdevol 2019 toe x

Eén gedachte over “2018 Mijmeringen en dromen

  • 29/12/2018 om 22:19
    Permalink

    Zo fijn dat jullie zoveel dromen kunnen (be)leven! Terecht trots op een fijn gezin! Maak er (weer) wat bijzonders van in 2019! Liefs XX

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: